Vi på Kvarnsveden Bygg har mångårig erfarenhet av byte av fönster och dörrar – både i fristående villor och bostadsrättsföreningar i Dalarna. Vi monterar även garageportar.

Vi följer naturligtvis alla svenska standarder och regler och ser till att varje installation blir fackmässigt utförd. Snabbhet och kvalitet är ledorden och vi tar hand om allt från rivning till bortforsling av skräp. 
Vi arbetar med kvalitativa träfönster i alla prisklasser och inom samtliga märken. Bra för dig, bra för miljön.

Under 2022 bytte vi på Kvarnsveden Bygg 560 fönster åt Bostadsrättsföreningen Hälge 2 i Skräddarbacken, Borlänge.

Mats Lindqvist, ordförande i BRF Hälge 2 berättar:

”Väldigt trevligt bemötande, noggranna, flexibla och prisvärda. Duktiga killar, är supernöjd!”

Endast träfönster

Anledningen till att vi endast jobbar med träfönster – inte plast – är kvaliteten och den miljömässiga påverkan. Många väljer plastfönster i tron att det blir billigare: det stämmer inte helt. Plastfönster kanske är billigare i köpögonblicket, men vid skador på fönstret (vilket inte är helt ovanligt) måste hela fönstret bytas ut, då reparation är omöjlig. Kostnaden för montering av plast- kontra träfönster är dessutom densamma.

Plast är ett tillräckligt stort problem i samhället som det är

Plastfönster är gjorda i PVC, ett material som överallt i samhället håller på att fasas ut av miljöskäl. I tillverkningen av PVC används vinylklorid som är cancerframkallande och innebär en hälsorisk för de som arbetar i produktionen. 

Vid förbränning av PVC avges farliga kemikalier, saltsyra och dioxiner – ämnen som vi varken vill ha i naturen eller våra kroppar. Det innebär ett stort ansvar för konsumenten vid återvinning, i de fall man behöver göra sig av med fönstret.

Vi bygger oftast i Borlänge & Falun med omnejd

Dessutom bygger och renoverar vi regelbundet i Gagnef, Hedemora, Leksand, Säter, Ludvika och runtom i Dalarna.

”Supernöjd! Noggranna, proffsiga och tillmötesgående. Rekommenderar verkligen Micke och Robin på Kvarnsveden bygg som hade ansvaret för all renovering, från badrum till kök, i vårt nya hus.”

stars

”Tusen tack för arbetet med vår utbyggnad på 45 kvadrat! Noggranna snickare som gör kanonfint arbete. Dessutom mycket trevliga och bra att ha att göra med. Rekommenderas starkt!”

stars

”Vi är så nöjda! Kvarnsvedens bygg färdigställde vårt Attefallshus här på gården och det blev toppenbra. Jättetrevliga hantverkare utan något som helst krångel! Dom kommer att anlitas fler gånger av oss. Vi ger våra varmaste rekommendationer!”

stars